Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2017 11:19 - коя е Уйчка...
Автор: saankia Категория: Хоби   
Прочетен: 4994 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 16.06.2017 17:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                image

Ревю: „Сезонът на Вещиците“ (Season of the Witch)

10.01.2011 in Ревюта | Tags: Доминик СенаНикълъс КейджРон Пърлманприключенияревютрилърфентъзихорър

Неписано правило в киното е, че Холивуд изхвърля най-токсичните си отпадъци точно през първите месеци на годината, за да може ароматът да се проясни докъм лятото. Трябва ли тогава да се изненадваме, че „Сезонът на Вещиците” има премиера през януари? Не, разбира се, защото авторският мързел е загнезден в продукцията, като пича въшка в срамните косми на Парис Хилтън, а единственият шанс на филма да бъде що годе поносим щеше да е, ако бе разпространяван като комедия. Не знам защо, но името му ми напомни на една книга-игра, написана през далечната 1997 година от Джордж М. Джордж – „Часът на Вещицата”. Дали защото и в двете се споменава присъствието на вещерка и определен времеви диапазон, или защото и двете бяха наименования на нещо адски тъпо, така и не разбрах.

Сезонът на Вещиците” е средновековен action adventure от най-пошъл вид – от онези, които се правят за възрастни, но съдържат похвати от детската градина. Наличието на подобен филм в зората на 2011-та показва, че Холивуд не само не иска да излезе от креативната си кома, но и смело бълва все повече конски фъшкии, маскирани с бюджет и звездни имена, които тихо клонят към залеза на кариерите си. В него няма нищо идейно, той е съшит от бели конци, които изкуствено са боядисани в резидаво, за да объркат зрителя, че гледа нещо по-различно от телевизионно фентъзи за приспиване. Мозъчната импотентност на сценария му прозира по-ясно и от зърната на Мис Мокра фланелка, но това което го прави нетърпим е, че всъщност се старае да бъде сериозен, мъчейки се като грешен дявол да развива теологични казуси, които не само, че нямат нужда от развиване по този начин, но и го превръщат в неосъзната пародия от религиозен мащаб.

за режисьор на това нещо, което отне час и половина от скучния ми следобед, в който можех да правя къде по-продуктивни неща, като например да си масажирам скротума, е избран Доминик Сена. Предполагам го помните с филма, в който Холи Бери за първи път оголи тлъстите си цици, а именно – „Парола: Риба Меч”. Още тогава, пишман визионерът ни показа посредствената си натура и декларира с конклудентни действия, че нивга не ще направи сносен филм, колкото и старателно да се опитва. Тази теория бе доказана с „Да изчезнеш за 1 минута”, в който дори дебелите джуки на кака Ангелина не успяха да превъзмогнат апатичния сюжет и плачевна семейна драма, на фона на някакви коли. Сена така и не възседна режисьорското столче до миналата година, през която се повърна с гръм и трясък в голямото кино с „Ледена Смърт”, показвайки че дори след 10 години си е все същият кинематографичен инвалид. И след като даже задникът на Кейт Бекинсейл не успя да спаси „Ледена смърт” от ледения си гроб, лично аз не очаквах, че бате Доминик ще бъде допуснат отново до снимачна площадка, поне не и без придружител от охраната. Ето обаче, че по някакви незнайни за мен причини, свързани вероятно с нечие продуцентско фелацио, Сена получава още един шанс да ни покаже колко е зле. И какво да Ви кажа – човекът успява от раз.


image


На много места е видно, че „Сезонът на Вещиците” отчаяно се е опитвал да го докара на Ridley epic. Така например в началото виждаме мащабни с евтинията си батални сцени, излезли сякаш от крастава версия на „Небесно Царство“, но показани ни с бързи монтажи една подир друга, за да не може зрителят да фокусира, че всички се извършват на еднакви декори, с едни и същи статисти. Единственият плюс от тези пищни изгъзици /в които имаме и slow motion, за да може дори феновете на „300” да не останат разочаровани/ е, че показват реално какъв шедьовър всъщност е „Небесно Царство” и колко трудно се заснемат реалистични средновековни битки, за разлика от някои съвременни търтеи, действащи наготово и снимайки зрелищните си бойни сцени в затворено студио. Рейтингът обаче отново е PG-13, което си е чиста проба шутка за „сериозен” филм, развиващ се през ХIV век, където кръвта e били винаги на една ръка разстояние.

В крайна сметка, „Сезонът на Вещиците” е исторически хорър, в който хорърът всъщност идва от грубото потъпкване на историята. Той е филм за вещици, но в него няма такива. Той е филм за чума, но със същия успех можеше да разказва и за епидемия от хепатит А. Той е филм за Тъмните векове, в който обаче Църквата е протагонист. Изобщо, това е плашещо глупав филм, който трудно може да мине и за guilty pleasure, освен ако не изпитвате pleasure в замислената мутра на Рон Пърлман или в поетично развените перчеми на Никълъс Кейдж. След подобни клизми, Доминик Сена трябва да бъде прокуден от Холивуд и командирован в студио Бояна, а Кейдж трябва да се спре за момент, да отвори IMDB, да прегледа филмографията си там, след което да си пръсне черепа. Иначе йок файда.

Сюжетът на „Сезонът на Вещиците” е сътворен от човек, който няма кохерентна връзка с главния мозък. Нито с централния си такъв.

  

Блогът на redabyss :: Season Of The Witch ... - Geo - Blog.bg geo.blog.bg/.../season-of-the-witch-amatiorite-i-debiutantite-sa-tolkova-obi.1519255
  1.  
2.04.2017 г. - Блогът на redabyss :: Season Of The Witch.Аматьорите и дебютантите са толкова обидни!



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. saankia - познахте ли Го ...;)))))
16.06.2017 11:20
Сюжетът на „Сезонът на Вещиците” е сътворен от човек, който няма кохерентна връзка с главния мозък. Нито с централния си такъв.
цитирай
2. milady - ПсихоЛалията няма край/ инак ще умрем от скука, Ж, поздрави кортиТу..
16.06.2017 12:17
23. redabyss - Жоро, не мога да пиша толкова дълго, ...
07:13
Жоро,не мога да пиша толкова дълго,но поне те прочетох.Ти обясняваш разликата в мащабите,биенето в гърдите "кой съм аз".......Чудесни примери си подал.Всички тук може да сме всякакви и това е факт.

Две изречения за колата,която карам.В тази кола се влюбих от първи поглед,когато я видях докарана от мъжа,когото обичам и за когото изписах три блога :)).....Толкова прекрасна и съвършена,и допълнително "пипната" тук-там според неговите нужди..Дори не смеех да си представя да я карам.Миналата година горе-долу по това време той ми я подари.Да,BMW е,не може да бъде друго.

НУРС при нас е кодово име за идиот,идиотско.Когато го употребих като интелектуални,имах предвид неуправляеми идиотски реплики.
Иначе сред приятелите ни има мъже,които знаят какво е Това,а аз съм любознателна и често ги разпитвам. :)

Трябва да ти призная нещо.Редно е някак.Никога не се водя от чуждото мнение за някой,ако нямам собствени впечатления.Ти доста си плюс тук,НО.....мотивите ти са благородни и мога да кажа,че си един от малкото......много е рано сутринта и ще използвам старцизмът истински "рицари" по дух тъдява.Има още двама,освен теб.Единият не искам изобщо вече да излиза в защита,защото не е възпитан колкото теб и му слагат банове,и му трият блоговете,а аз страдам. :))
Благодаря ти.И извинявай,че понякога те питам "ти ли ми пусна помпата". :Р :))))) Питам си формално,за да знам,че не си ти,когато пиша,че Помпадурите са глупаци. :))))))
Хубав ден.Поздрави на Корти. :)
цитирай
3. milady - джорка, виж ся кви ги дрънкаш..брат..
16.06.2017 12:32
ти имаш около 10год. BMW 3 ,или 15 г./ти си ми казвал/
не съм снобарка, няма да ти кажа , какви коли
карат моите момчета..
а за мен,това е начин на живот,с около 300 хил.км зад гърба ми..
/ ти смятай колко и какви коли съм карала и притежавала..
и аз да се похваля с нещо, ако позволиш..
но, друго е чудно тук от твоите подробни писания..
как так, Ти подари твоята 100г бричка, извинявай на Корти..
след като Тя/кортана/ уж имала около 3пъти моята заплата..
/ как пък ти знаеш моите годишни доходи, е абсолютен ..Мираж..
брава, брат4е!!
цитирай
4. milady - ето,на това му се казва интелектуален Анализ/ в поста/
16.06.2017 12:51
а не като твоите/ брътвежи.по време на задръствания..
що за битовизми, и ала бализми, изобщо ?
споко, няма да изнасям твои ЛС относно дамите,
с които си имал ..кратки връзки /то комай всичко е кратко при теб..
освен коментите, които диктуваш..нон стоп на „приятелката “ Кортана..
после, аз съм била Юлка Подробната ..
верно, имам си гл. Герой за чудо и приказ...
и особено даровита Муза, разбира се..
кака ти, с гОоляма усмивка..
цитирай
5. starforlife - Виж сега, Муцунка...
16.06.2017 13:30
ще те отразя, защото няма кой друг!
ФАКТ, който ти оспори и използвайки хайтехнологичните си умения, там, където не се е родил някой, който може да ме спре - бих могъл с много малко думи перманентно да те правя за смях.
Но не го правя, нали?

Та:
Нищо в постинга не е твое!
АБСОЛЮТНО НИЩО!
Това е просто едно "copy-paste" - как тогава да не е смешно "ето,на това му се казва интелектуален Анализ/ в поста/"?
Аз каквото и да съм написал - е мое. Лично! Неоспоримо!
Дори и онези неща, за които ти неподплатено с фактология и истинност си твърдяла, че не са.

Сега за друга твоя тъпотия: Да, имаХ БМВ 320, факт. Спортно, ниско окачване, с пъпките по фаровете - рядка, "лимитирана" серия.
Но, Муцунка,
купих го през 2008-ма на 4 години - показателно, че автомобилът беше нов и си заслужаваше (Дори сега БМВ на 13 години си е БМВ. Особено когато е имало двама собственика с мен и гарантиран произход и поддръжка, отразявана в техническия му паспорт. Или не съм прав?) - не беше от удавените тогава при потопите в Германия, а беше "германка" - не "италианка" (също показателно).
Защо очакваш обаче един автомобил да го притежава човек дорде е българско?
Продадох го преди... май има вече 2 години.
Корти кара друго БМВ.
А това, че получава висока заплата - никак не е основание да притежава въобще автомобил.
То и ЕдиКояСи взема в пъти твоята заплата - пък кара "Опел" за няма и 4-5 хил. И двусъгласно сме си говорили, че от нов автомобил просто няма смисъл.
Не беше ли ти тази, която мечтаеше за джип "Ауди"?
Че купи го де, защо не си го направила вече над 3 години?

Синовете ти не карат куул автомобили и това е пореден твой опит да си избиеш комплекса.
Хайде като си толкова отворена - да приложим снимков материал:
Аз ще снимам моите 2 автомобила, в едно с документите им, а ти тези на Синовете ти, м?
Да са ти живи и здрави и все от "Порше" нагоре да карат... Но е тъпо да приписваш на друг това, което именно от теб напъпва на всяка крачка.
Аз, когато му дойде времето - ще купя "Порше". Какво толкова - има готини и за по няма и 70 хил., а веднага (но надвечер - сега ще излизам по задачки вече) мога да ти покажа нотариални заверки, че само на един човек съм дал такава сума на заем.
И знаеш ли защо ще го купя проклетото "Порше", мамка му?
За да правя секс! ха ха ха

Та те така, Муцунка - не предизвиквай "лъва" (тоест мен), защото както си ближа там топките в постинга ти - така с твоите камъни по твоята глава ще те направя още повече за смях пред и така забавляващите се с теб съблогъри.

ж

А ето я и музиката, идва:
https://www.youtube.com/watch?v=E6TfJQBe3Js
(за епичност се споменава - та затова...)
цитирай
6. starforlife - Всъщност, за да не каже някой, че си оставям време за реакция (направа на монтажи)
16.06.2017 13:50
Ето ти снимки на 3 от общо 6-те заема, дадени в рамките на седмица на един човек от мен:
http://starforlife.blog.bg//photos/154138/IMG_20170616_133839.jpg
http://starforlife.blog.bg//photos/154138/IMG_20170616_133853.jpg
http://starforlife.blog.bg//photos/154138/IMG_20170616_133900.jpg
Защо 6 суми през дни по 14 500 лева, а не една наведнъж за 100 000 ли?
Ами най-малкото защото на 100 000 по банка (защото нотариална заверка над 15 000 не можеш да направиш) ще има такса, която защо пък да я давам за гушата на някой си...
Така, че, Муцунка - дотук с твърденията ти, че маратонки и чорапки дори не мога да си купя - когато наминеш през София не само ще се убедиш с очите си в истинността на нотариалните заверки, а Корти, с моето БМВ, ще ни откара до Васко и той не само ще потвърди, а веднага колкото пари има в джоба - ако му кажа - ще ми ги даде.
Защото не само той, а и Дъщеря му явно ще връща на моя Син.

Та те така...
Да те направя ли за смях с твоите камъни по твоята глава?
Ще се обидиш ли кръвно, ако покажа просто една Истина? М?
Или си широко скроена, каквато твърдиш?
цитирай
7. saankia - даа..направо ще се застрелям в..петата..
16.06.2017 17:35
“Ще се обидиш ли кръвно, ако покажа просто една Истина? М?

Жоре, доказвай се в Реала, тук никой не е седнал да те чака ,НИКОЙ !!
още по-малко пък аз, квато съм лоша проклетия...
защо винаги се набутваш в „моите “ разговори, ето снощи пак с РедБъззка..
многоо тъпо и първосигнално реагираш, моето момче...
не мислиш ли, че обиждаш аудиторията ?
не желая Отговор,за Бога !
Благодаря !
цитирай
8. saankia - НЕ НО Р МА ЛЕН, защо не ми дойдеш и в кревата. да мирясаш най накрая...
16.06.2017 17:54
Последни 20 регистрирани посетителя


16:21 - redabyss
16 33- patzo68
16:16 - elenkokoschkov
16:06 - patzo68

бива ,бива ШИЗОФРЕНИЯ, ама това ,нее е възможно просто..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saankia
Категория: Хоби
Прочетен: 160828
Постинги: 58
Коментари: 549
Гласове: 437
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031